Ambulance Ieper 2

Een van de wettelijk omschreven taken van de brandweer behelst “dringende medische bijstand”. Omdat in het begin de brandweer niet over voldoende ambulanciers beschikte, stonden initieel enkel de Ieperse ziekenhuizen hiervoor in.

Gelet op het grote aantal oproepen per jaar, groeide al snel de behoefte aan een tweede ziekenwagen, die kon tussenkomen in assistentie , of nadat ambulance Ieper 1 voor een andere tussenkomst werd opgeroepen. Ondertussen staat de Ieperse brandweer al meer dan 15 jaar garant voor deze dienst binnen het ambulancesysteem.

Zij beschikt hiervoor over een vijftiental bijgeschoolde ambulanciers die qua dienstverlening een permanentie van 24 u op 24, 7 dagen op 7 verzekeren. Hun werkgebied omvat Ieper en ruime omgeving zoals, Zonnebeke, Heuvelland, Poperinge, Langemark, Poelkapelle …

Jaarlijks worden zij door de dienst 112 uitgestuurd voor oproepen van diverse aard. Van banale val tot reanimatie staan de ambulanciers van de Ieperse brandweer ten dienste van de bevolking.  De ambulancedienst van brandweerpost Ieper kent ieder jaar een stijgend aantal oproepen, waarbij de kaap van 500 per jaar in zicht komt.